Ételeink túlnyomórészt szezonális és regionális szempontok alapján összeválogatott minőségi alapanyagokból készülnek. Törekszünk arra, hogy az alapanyagok többségét a térség prémium minőséget előállító kistermelőitől szerezzük be. Szörpjeinket Mágocsról, almalevünket Magyarbólyból, a házi tejet Szilágyról szerezzük be. Jólé adalékanyagmentes gyümölcsleveinket Szalántáról vásároljuk, házi ajvárunkat a Pécsváradi Konyhakertészet készíti.

Simone és Lamine Kaba 2004-ben döntött úgy, hogy hátrahagyva kényelmes svájci életüket egy olyan helyre költöznek, ahol ugyan nincs szélessávú internet, van viszont tiszta levegő, zöldellő dombok, béke és nyugalom. Így találtak rá Szigetvár közelében, a mozsgói dombok között a kicsiny zsákfalura, Almáskeresztúrra.
Türelmes, önfeláldozó munkájukkal apránként építették fel a Kaba Farmot, ahol a gondosan nevelt kecskéik tejéből készítik sajtjaikat, többek között a Balkán Bisztró részére is. Régóta csodáltuk mintagazdaságukat, és fogyasztottuk házi készítésű tejtermékeiket, így számunkra nem volt kérdés, hogy a Balkán Bisztróban is kiemelt figyelmet kapjanak.

Bean on Balkán blend – a pécsi székheylű kávépörkölő manufaktúra készíti számunkra kávéblendünket, amely 80% farmszelektált arabica és 20% minőségi robuszta kávé keveréke, délolasz stílusban, sötétre pörkölve.

Pannon Borbolt  – a régió borkereskedése, amely a legszélesebb balkáni borkínálattal rendelkezik az országban. Nem tudunk olyat kérni, amit Dusán és kollégái ne tudnának beszerezni.