hh

Nekünk a Balkán egy hallé a szerbiai Pikec Csárdában a Duna mellett, sonkás burek Szabadkán, csevap Belgrádban egy lakóhajón ringatózva a Száván, osztriga és frissen sült szkampi egy eldugott öbölben az Isztrián, bosnyák kávé a travniki Színes Mecset árnyékában, kajmak vásárlás a szarajevói piacon a müezzin hajnali énekével kísérve, fánk a bled-i tónál, grasevina a tengerparti naplementében, érlelt sonka vásárlás Montenegró hegyei között, házi tej Albániában. Örök tanulás, felfedezésre és megértésre váró csoda, ismert és ismeretlen világ.

Olyan vendéglátóhelyet képzeltünk el, ahol szó szerint és komolyan vesszük a bisztró, a bisztrókonyha jelentését. A középpontban a jó alapanyagok felhasználásával készült friss, házias ízű ételek vannak, kötetlenebb, lazább formában tálalva, otthonos környezetben, jó ár-érték arányban. Ezért odafigyelünk rá, hogy alapanyagainkat ellenőrzött és megbízható partnerektől szerezzük be. (Beszállítók >>>)

Alapul a balkáni konyhát választottuk: ez a valóban multikulturális, tucatnyi országot, még több nemzetiséget magában foglaló térség a maga érintetlenségével, egyszerűségével, élet és ételszeretetével, a különböző kultúrák egymásra kifejtett hatásával megunhatatlanul sokszínű.